Videoprojekti nosti esiin Arktisen alueen muutosta

Syksyllä 2018 toteutin työparini Suvi Sinervon kanssa Suomen Akatemialle videohankkeen, jolla nostettiin esiin Arktisen alueen muutoksia ja tieteellisen tutkimuksen merkitystä muutoksiin vastaamisessa.

410

Tuotimme kymmenminuuttisen videon, jossa esiintyi neljä eri alan tutkijaa neljässä lokaatiossa. Arktiko-tutkimusohjelman ympärille rakennettu video sai Suomen Akatemialta ja yleisöltä erinomaista palautetta. Toteutimme myös kolme tiivistä some-videota. Koulutin Suomen Akatemian viestintäyksikölle, miten tehdyistä videoista toteutetaan Facebook-kampanja, ja luomamme kampanja onnistui erinomaisesti. Lisäksi still-kuvasin kaikki haastateltavat Akatemian ja tutkijoiden omaan käyttöön.

Suomen Akatemian nelivuotisessa Arktiko-tutkimusohjelmassa oli mukana 31 tutkimusprojektia, joita rahoitettiin yli 18 miljoonalla eurolla.

Some-video, Timo Vihma, Ilmatieteen laitos
Some-video, Elina Oksanen, Itä-Suomen Yliopisto
Some-video, Jan Hjort, Oulun Yliopisto